請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
查看: 5287|回復: 14

北角 "Pasi Home design" 百思室內設計

請問有冇人用北角北角渣華道的Pasi Home design 百思室內設計訂做傢俬, 得吾得呀? Thankyou very much.
我地找土瓜灣的new design, 個設計師的design idea幾好, 我地最後做了書櫃(有地台的)、下連可拉出來的2.5呎床、書枱、放物件層架、衣櫃、梳妝台, 就一共$25,000, 貴係貴左d, 但地台設計和書櫃(因有200本書, 故書櫃好大)最需要用料實淨, 故諗住只要質素好, 貴d都願意吧!

上述可能幫不到什麼, 但給你作個參考吧!
Thanks for your advice. I also listen from many people, New Design seem quite good. But I also like the design style of the Pasi Home Design. Actually, in my mind, I want to select between PASI and New Design, but I don;t know which is better.
New Design 那個叫Mesh的設計師幾好, 是這個設計師幫我地設計。另上來度尺會安排2次, 都幾嚴謹, 度尺師父都係後生仔, 兩位的整體印象幾smart. 總之一句, 貴始終係貴左d, 但只要質素好, 不是平又要事後補好多錢去執手尾就得了.
我幫襯果間都幾好 , 如果搵佢地做埋裝修, 佢地就唔收設計費 ,
佢地既設計都 ok 啦 !!  起碼都叫有 d 特色 , 因為我唔想同人家間屋一模一樣 !!
最緊要係準時交貨 , 你知啦佢遲一日都係錢黎 , 因為果時我係租緊屋!!
我都有介紹比其他鄰居 , 你如果想要佢地電話就 pm 比我啦 !!
我唔想度同人地賣廣告 !!
waiann
i think u're v. lucky~ i used new design also but.....
quality - ok
designer's attitude - BAD

i need to write complaint letter so as to confirm the delivery date

flanders01 if u decided to use new design, remember to state all the details in invoice before u pay
catcat,

你是邊一個設計師的? 是不是我那個? 不知呀! 其實是教會裡有一弟兄朋友也是幫襯這間, 他說幾好, 所以我地選擇這間。
佢叫Sunny 呀, 可能只係個designer 有d問題, 其實d傢俬都ok, 只係個designer不負責任, 成日拖我地, 由落單到收貨等左兩個幾月, 過程都幾唔開心gar, 最後重要寫投訴信先依時收到貨, 好在quality都幾好, d送貨師傅重好有心機tim

我會提議各位除左小心選擇傢俬公司之外, 重要小心d選擇designer ar!!!!!
[quote:cc899f8d70="catcat"]佢叫Sunny 呀, 可能只係個designer 有d問題, 其實d傢俬都ok, 只係個designer不負責任, 成日拖我地, 由落單到收貨等左兩個幾月, 過程都幾唔開心gar, 最後重要寫投訴信先依時收到貨, 好在quality都幾好, d送貨師傅重好有心機tim

我會提議各位除左小心選擇傢俬公司之外, 重要小心d選擇designer ar!!!!![/quote]

你果間傢俬公司都好唔掂喎!! 比佢拖兩個月真係激死啦 !! 如果要租屋咪雙重比錢!!   太差喎    !!!!
I use Home Design at Java Road, North Point.  The qty. is very good, many of my friends also say the furniture very good, when they visit my home.  But the designer is too bad, Her name is Mandy Cheng.  Her design experience is not enough and 不負責任. 好在quality都好好, 送貨師傅重好有心機 and Polite.
So, I suggest HOME DESIGN, but NOT the designer "MANDY CHENG".

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2020-12-2 19:40 , Processed in 0.136632 second(s), 21 queries .