請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
查看: 2544|回復: 7

我想讚一下今天的執漏

其實前前後後都聽過好多朋友對執漏的不滿, 不過今天我自己見到的師傅們都不錯
雖然在約的時候都找的幾辛苦, 不過約在自己有空的日子是對的
今天一早 9:30 開始, 已經有一位譚生上來看各自師傅上來未
都幾準時, 門的好快就做好, 改善了門合不緊的問題
之後另一位師傅就上來, 地版+腳線問題
一條會動的木條黏好, 另有3個細空洞放棄不改, 打了地立會好我都知, 只是報就報了先
有兩條腳線色不對, 在我們不放棄下還是要師傅換了它們
師傅還算好人給我們選了兩條比較像色的, 都攪了好一會, 要收口......
看上去已經好多了, 當然未算是完美就是
譚先生有空的時間又上了來, check 清楚我們還有什麼問題
下午另一個師傅上來, 廚房鋁版因為花了要訂另一片, 要下星期中先有, 只可以幫我們度尺去訂
最令我們滿意的是我們沒有報的一些牆壁花了+自己不小心畫花的位都請到油漆師傅上來, 當然都叫收貸啦
最後也有小師傅幫我們係甘意掃一掃d 木糠什麼的, 當然是我們問了可不可以找人掃一掃先啦

今天的經驗令我覺得執漏有問題的最大原因為大家沒有溝通.......
其實有人有場說清楚有什麼想做, 師傅們都好樂意幫忙的,
希望未執完的朋友多加留意
也請覺得執不好的朋友不要只是唱差他們 ^^
咁你當你中0左六合彩啦!!! :D

我之前執漏時,個工頭一上到黎,望都唔望0下,就話呢樣係咁,個樣係咁0架啦,乜都唔想整! (記住,已經係報0左執漏成個月後的事).我原本mark低幾十樣defects,最後只搞0左最大0鑊個d.甚麼牆壁花,門花,唔同色,我都唔想提啦!

總之,你算中六合彩啦!!!

Re: 我想讚一下今天的執漏

[quote:0e764cdae7="makwong"]其實前前後後都聽過好多朋友對執漏的不滿, 不過今天我自己見到的師傅們都不錯
雖然在約的時候都找的幾辛苦, 不過約在自己有空的日子是對的
今天一早 9:30 開始, 已經有一位譚生上來看各自師傅上來未
都幾準時, 門的好快就做好, 改善了門合不緊的問題
之後另一位師傅就上來, 地版+腳線問題
一條會動的木條黏好, 另有3個細空洞放棄不改, 打了地立會好我都知, 只是報就報了先
有兩條腳線色不對, 在我們不放棄下還是要師傅換了它們
師傅還算好人給我們選了兩條比較像色的, 都攪了好一會, 要收口......
看上去已經好多了, 當然未算是完美就是
譚先生有空的時間又上了來, check 清楚我們還有什麼問題
下午另一個師傅上來, 廚房鋁版因為花了要訂另一片, 要下星期中先有, 只可以幫我們度尺去訂
最令我們滿意的是我們沒有報的一些牆壁花了+自己不小心畫花的位都請到油漆師傅上來, 當然都叫收貸啦
最後也有小師傅幫我們係甘意掃一掃d 木糠什麼的, 當然是我們問了可不可以找人掃一掃先啦

今天的經驗令我覺得執漏有問題的最大原因為大家沒有溝通.......
也請覺得執不好的朋友不要只是唱差他們 ^^[/quote]
Congratuation! I am sure you will like living in MHV.
I also share the same experiance as you, 師傅 were very nice and very helpful. Which block are you from?
7座的工頭都好好, 有d地方我自己都唔知有問題, 佢都話俾我聽, 仲叫我報埋
恭喜曬。

我都覺得佢地 OK 啦,但最重要係要有人督住至得。如果放低條鎖匙,您又睇下佢地幾時至做起俾您?

而且現在已經唔係收樓高峰期,佢地應該得閑好多,會俾多 D 心機落去。

Re: 我想讚一下今天的執漏

[quote:5a97a218a3="makwong"]今天的經驗令我覺得執漏有問題的最大原因為大家沒有溝通.......
也請覺得執不好的朋友不要只是唱差他們 ^^[/quote]

我個單位都係譚生跟,你係九座﹖
開頭得覺佢佢好惡架!打黎約時間個陣又好大聲,不過執漏當日見過後就覺得佢都幾好人同埋跟得幾快。
我都想讚下7座的工頭ar盧生
好禮貌不突止,仲好高效率,只不過佢有的馬就.........唉
but 所有野都2日內搞掂
真係唔錯!
[quote:5716bbbc9a="Raymond Green"]我都想讚下7座的工頭ar盧生
好禮貌不突止,仲好高效率,只不過佢有的馬就.........唉
but 所有野都2日內搞掂
真係唔錯![/quote]

7座呢個真係幾好!係梁生咪?

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2020-12-2 20:26 , Processed in 0.103788 second(s), 21 queries .