請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
查看: 4520|回復: 41

idhome 提升網絡通告

好明顯的, 有人在OFTA介入後繼續封鎖HKBN入戶港灣~~!!!!!
請大家跟進, 以免HKBN繼續等待而不能入戶港灣!
問題:
1. IDhome何以在不需要知會業主的情況下進行網絡提升~ ~! (一個租用場地的人可以有這樣的權利嗎?)
2. 提升網絡 並非有一個沒有持有通信牌的公司進行!
3. 有關提升內容一切欠奉!
到底飯糰們 做的行為目的何在呢?
租客好心, 咪幫業主裝修, 換埋冷氣, 電器

業主可以反對嗎?
是要硬銷冥氣通那個爛design 嗎?.....

甚麼 design? 邊個俾錢?  詳情 回復 發表於 2012-8-23 13:44
上次hkbn + OFTA + 管業 + 管委 會上
因為一班熱心業主要求join 會
而黃家蝿自己落單逃亡..又屈D 業主搗亂
但其他委員都唔理佢照開會

有個明氣通既人話要係我地個個屋苑到新建network 來賣嘛
但個project design 皮毛過皮毛..
仲有我都想問下使唔使問過我地d業主囉囉. 1呅租走左條通訊管道..仲想亂改?
..租客大過業主..唉
EM... 我睇唔明呀... 即係點? HKBN 仲係入唔到港灣?
簡單一句, idhome現在正在無聲無息地更換網絡設備~!
目的只是為了繼續壟斷通信管道,因為當HKBN可以自建設備,其他供應商都會自建網絡,而不需要再付給Towngas的線路租用費用。
所以, HKBN或者其他供應商不能用光纖提供服務的問題和背後的利益關係都已經不會再明白得過了。
如果飯糰們繼續維護Towngas的利益, 這些利益又會是誰接收呢?
咁idhome喺咪更換到光纖入屋?
王嘉盈毛孟靜呢d恆基傀儡,真係下三流到荒謬!港灣公契只加附著與恆基系FutureHome公司的同軸缐及Cat5e電話缐租約,無論idhome想舖Cat6或光纖都不合法,因idhome跟本不是電訉營運商!
我們絕對不能接受法團包庇恆基公司,從我們每月的電訊單據上附加租線費,令我們每月每線要多付十幾廿元給恆基系公司!

標準答案: 地產霸權 我吔no say 公契寫咗係咁 我吔no say P.S.「沒有民主,哪有民生」 「沒有民主,哪有光纖」 http://www.mhv.hk/thread-41179-1-1.html  詳情 回復 發表於 2012-8-24 08:29

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2019-10-22 16:25 , Processed in 0.091575 second(s), 20 queries .