請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
查看: 8652|回復: 90

港灣勝利 : 王嘉盈被趕出西分區會!

發動一人一信要求西分區炒誠信破產的王嘉盈!

與民政事務署討論2012年3月24日王嘉盈以熄咪, 突然流會和熄燈等方式,
阻止小業主反對她堅持取走3200萬到11名委員旗下管理.

民政事務署表示,
隨了收集5%業權推翻之外已別無他法!

而對屋苑有實質影響的行為,
如果小業主反對而王嘉盈和毛孟靜繼續聽而不聞,
亦只能收集5%業權要求改正而別無他法!

對於王嘉盈利用法團主席職務獲得西分區的公職,
為免個人誠信敗壞的王嘉盈繼續毒害社區,
我們就須要一人一電郵向民政專員反映,
停止她的公職!

油尖旺民政專員郭黃穎琪女士的電郵:
vicki_kwok@had.gov.hk

請支持一人一信, 要求西分區停用誠信破產的王嘉盈!
我有小小意見:
1) 有關清潔公司,如果真係有其他公司可以平咁多,我地可否請對方做份報價,有實際的資料到時對方就冇說話好講
2) 我都相信大家係想港灣好,但我覺得如果每次開會都係這樣就真係唔得,浪費大家的時間,會否找第三者 (沒有任何背景,對方都接受) 開一次會,只談大家對對方的問題  或 用傳媒的幫手公開此事,雖然係會對港灣有d影響,但相比唔見3200萬 等問題,我本人覺得係有價值的 , 因之前有關平台都上過報
1) 有關清潔公司,如果真係有其他公司可以平咁多,我地可否請對方做份報價,有實際的資料到時對方就冇說話好講
有實際的資料到時對方就冇說話好講
的確是沒有話說, 因為他們從來都沒有回應過。HKBN的情況就是一個實例. 所有的法團委員一見勢色不對,馬上就拉隊走人!

2) 我都相信大家係想港灣好,但我覺得如果每次開會都係這樣就真係唔得,浪費大家的時間,會否找第三者 (沒有任何背景,對方都接受) 開一次會,只談大家對對方的問題  或 用傳媒的幫手公開此事,雖然係會對港灣有d影響,但相比唔見3200萬 等問題,我本人覺得係有價值的 , 因之前有關平台都上過報
不是業主沒有給機會, 是法團委員一直逃避回答問題。就你所見,法團的表現和回應你會接受嗎?   你都見到法團委員的“有承擔”行為, 就是所有業主還在場, 而主席及其他委員都離場 ?所有堅持著留下的業主都是為了了解事實的真相, 但是法團委員一致決定不需要向業主交代! 不是業主對法團失去互信, 而是法團的表現一直沒有一樣可以讓業主放心! 3/11 的法團成員是一個政黨的, 而且還會有地下黨員。 如何可以得到業主的信任呢?面對著一個滿口謊言  的主席, (一直隱瞞著自己就是西分區委員身份和 公民黨)如何可以信任?   自問你有是否接受呢?
咁不如學人係出入口收集5%業權推翻 , 長痛不如短痛
當然, 這個是一了百了的辦法。
只要你有任何對法團不利的行為, 主席就會出盡辦法要管理處做事。 而且還會有其他對你個人攻擊。 並非所有熱心的業主可以承受的起他們的逼害。
你又會否願意站出來呢?
我上次見人地是係pizza hut 對面收集的,咁都唔關比管理處做事
只要時間許可,我都可以出小小綿力的
我有小小意見:
1) 據我所知,有人嘗試聯絡過第一次出標的承辦商。他們說在第二次招標時,他們嘗試取資料,冇耐就有人聯絡佢哋,教佢哋點落標或唔好落標,然後再分“餅仔”。承辦商唔駛做就有錢分,俾你仲投唔投標?

而其他真正想做生意的承辦商,明知有人圍標操控結果,就算個標幾低都唔會中,仲邊會投標。況且他們也驚會得罪八,怕俾人搞!某個承辦商講過,就算真係中標可以入來,都會俾人玩殘,何必自討苦吃!

2) 潘生肯定聯絡過傳媒報章,但係好多都礙於攻民黨的淫威,做過既訪問,俾過既資料都冇人敢登。只有方向日報可能幫到手。但係我哋這些地區新聞,除非真係發生大件事,否則未必有新聞價值,未必會登。求政黨幫手,一係話冇時間,一係話冇資源,泛民又唔會打自己人,個個都係咁易敷衍了事。其實過咗咁多年,所有途徑方法都試過,只不過係小業主唔知。

現在唯一又最有效的方法,就係靠自己力量推翻法團,保衛家園!
咁我想問現在手上有幾多業權在手 ?
5%業權係幾多 ?
咁我想問現在手上有幾多業權在手 ?
5%業權係幾多 ?
3520伙 x 5% = 176伙
不過5%只是夠業權召開業主大會,到真正開大會時,同王加蠅鬥票多先係戲肉!

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2019-10-20 08:44 , Processed in 0.078967 second(s), 24 queries .