請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
樓主: jp

重大突破 : 成功制止管委阻礙香港寬頻入戶

電訊管理局和小業主會在3月2日星期五早上監督香港寬頻與管業和恆基futurehome聯合檢驗,
jp 發表於 2012-2-28 21:36

星期五早上的會, 小業主可否監察?

而公民黨王嘉盈, 又會否走咗去?
法團出賣港灣人利益!

已出通告, 話future home將會upgrade system

但future home, 只是租客;

各業主會容許租客, 在自己間屋大裝修嗎?

公民黨毛孟靜, 王嘉盈究竟想點?
寫去東方蘋果啦

重大突破 : 成功制止管委阻礙香港寬頻入戶

引入競爭是件好事,
單從hkbn申請8年未批,
但恆基系在2月22日開會時仍只有草圖就唔使10日已大鑼大鼓,
可以見到王嘉盈認邊個做老闆!

但話分兩頭,
恆基的Future Home如果不是OFTA登記的持牌電訊商,
那就無權自建網絡!
要建都應該由恆基叧一間持牌商Towngas Telecom申請!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

特別消息:

獲得香港寬頻通知,確定明天2012年3月2日 上午10時起
在平台集合並進行全部走線的聯合視察

監督 :
~ 香港電訊管理局代表
~ 代表港灣論壇(非政府組織)的港灣豪庭小業主

工作方 :
~ 香港寬頻代表
~ 代表恆基FutureHome的名氣通代表

列席 :
~ 港灣豪庭管理有限公司代表
~ 未知會否出席的港灣豪庭法團管委會委員代表

在香港電訊管理局和小業主見證和作為技術橋樑下,
香港寬頻和代表恆基FutureHome的名氣通,
將會聯合視察香港寬頻入戶的路線,
以免將來出現新爭議.

被拖延8年時間,
成為香港電訊史上其中一個被拖延最長的屋苑,
香港寬頻入戶的問題,
終於在香港電訊管理局主導和小業主逼迫下,
獲得突破性進展!
儘管法團管委會(尤其是王嘉盈, 趙寶琴和余培育)盡顯不滿,
更大鑼大鼓就像代表恆基利益對抗性地宣稱恆基 FutureHome將另建新系統,

但港灣論壇推動引入競爭的原意已經好快達成!

希望法團管委會, 尤其是王嘉盈, 趙寶琴和余培育,
多做對小業主有利的事!
做人要抬得起頭!
宜家HKBN自資興建整套系統,Future Home興建新系統,邊個俾錢先?唔通又係小業主俾錢,跟住鑑平鑑賤租俾Future Home, 又再俾佢謀取暴利?
唔該晒jp,等左咁多年,終於可以轉光纖,呢班攪屎棍,做咁耐都未有一單好戲做過,睇完張通告我以為佢係大業 ...
hvdship 發表於 2012-2-28 22:09

蛇鼠一窩, 唔屌唔安樂
原來公民黨王嘉盈、公民黨毛孟靜、公民黨余培育口口聲聲話打倒地產霸權,但偏偏幫地產霸權阻礙hkbn入我們屋 ...
toplux 發表於 2012-2-29 10:49

梗係啦, d小業主個個咁鬼懶唔企出來, 有著數梗係搵啦....隨時屈q埋你張授權票都有份, 不過, 恆基重有殺手簡, 就係商場票18%, 到時我地應該去佢地d賣新樓盤派單張宣揚下佢地d史
唔怪得我老公以前問過香港寬頻想裝也裝不到。原來如此![code][/code
我都想裝香港寬頻!!

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2019-12-16 10:02 , Processed in 0.130650 second(s), 14 queries .