請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
查看: 3289|回復: 12

日立雪櫃Slim系三門 (R-S37SVH-1) vs (R-S31SVH-1)

升級   43.33%

請問有無874單位換了日立雪櫃 Slim系列三門 (R-S37SVH-1). 我好想換但又怕放不落. 因度過廚房放雪櫃的位置只有600mm寬, 而(R-S37VH-1)是590mm, 只有10mm (i.e.1cm)剩, 不知搏不搏好.
如買細一碼 (R-S31SVH-1)寬540mm, 但容量細了15%. 價錢只是平$300左右.很煩. 大家有無經驗?

R-S37SVH-1 (大)
Size: 590mm x 1798mm x 615mm
容量: 295公升 (保鮮格:249 & 冰格:46)
價錢: $61xx

R-S31SVH-1 (中)
Size: 540mm x 1725mm x 615mm
容量: 252公升 (保鮮格:209 & 冰格:43)
價錢: $58xx

升級   0%

側邊要唔要留空住開門架?
個位入邊既濶度同外邊既濶度係咪一樣架?

升級   43.33%

回復 2# four4

應該不用留位開門.
個位的濶度是否一樣就要搬開現在的雪櫃度度呀! 大工程 :(

升級   0%

搬搬啦....唔係好大工程gei  =)

升級   37.4%

我剛剛換了日立R-S31SVH-1-ST(ST)三門雪柜,擺位冇問題,只是比入伙跟樓送的雪柜突出多少少。印象中R-S37VH-1係放唔入,所以冇買到。
市面上三門雪柜可以放得入港灣厨房應該得好少好少牌子做得到!

升級   42.8%

我新做廚櫃, 不過都係諗住買R-S31SVH-1 (中), 留多d位比廚櫃~

升級   37.4%

回復 6# newnew
其實只是差1-2cm,若有得揀,我會買大一個型號!

升級   43.33%

回復 7# LSR

I agree with LSR.  如自己新做,就度好位可買大的雪因有些放在廚櫃的東西是可放在雪櫃 but not vice versa.
你去看看實物呀, 雖然細15%但感覺差好遠咁.

升級   37.4%

順帶一提,我對日立這個新雪柜好滿意,非常凍,又慳電,電費仲平咗!

升級   42.8%