請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
查看: 2584|回復: 16

業主大會‧假民主‧馬騮戲

今晚,小弟出席左業主大會
真係好失望
一味搵個律師做擋箭牌、自己友內定晒選舉
管理公司手握過萬業權票其他人根本無得參與除非先同佢地講好數
主席成日話自己09年趺斷腳好慘,搏同情
明叫人關心屋苑事務 實就要人睇佢做馬騮戲
最嘔心係毛孟x......係到不斷自己講自己....借勢宣傳....我地d小業主真係無奈
我真係想係當場講粗口!!
咁好彩無浪費時間,以前唔識果個咁既毛孟靜,睇佢好似好正氣咁
仲以為佢又開唔成添.....
公民黨金句:

「有得揀  你至係老闆」
我十分同意樓主!
另外我真係好討厭嗰D鐵票…
佢手上咁多受權票.只要給票放一個人入去都坐滿啦
去來都浪費時間
主席成日話自己09年趺斷腳,關小業主咩事?
應該拎佢地既授權票列表, 逐個擊破

好明顯係鐵票玩哂, 因為後選人一號話法團黑箱作業, 俾人大比數丁走, 二號果條友9唔搭8無野講過, 反而高票過骨
另外竟然大部份人唔讚成選出副主席
其實我地有無權得知呢D授權票既單位資料???
點樣確定係當事人授權先??
法團遊戲玩法, 拎到足夠授權票, 制造理想人數班底, 如11人, 其中儲夠6個內鬼, 每次內部投票都話哂事, 就算你即場有幾多個人肯自願選法團, 都會俾授權票丁走, 授權票只需要每幢10-15戶已足夠, 因為出席只有10%, 唔夠160人, 100-150戶已有壓倒性優勢, 每年每幢洗樓target lum 10個客....

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2019-10-22 17:26 , Processed in 0.111340 second(s), 19 queries .