請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
樓主: 131237B

港灣豪庭改善治安簽名大行動

我們不知道為何東方日報會聯絡本網,
但據悉 東方日報在聯絡我們前已與區議員陳文佑討論事件,
而編採方向將因此會是『港灣豪庭附近的通洲街公園黃賭毒嚴重』.

本網得悉編採方向後特別說明治安是近期才惡化,
不明白陳議員說黃和賭的情況,
但相信治安惡化與近年派飯活動引致疑似隱君子聚集有關,
相信如果規管派飯或改善疑似隱君子擇地而睡....治安問題自會改善.

希望記者在報導上能夠重點出擊將問題解決,
而在報導中不會對港灣豪庭的聲譽產生負面影響.
大家放心... 如果明天不用番工... 我會聯絡東方... 我是獨立港灣豪庭業主...

發起這次簽名行動全沒有任何政黨背景... 目的只是重點引起社會關注... 盡快改善治安... 改善環境..!!!
Suggest submit to the Police also, even not achieve 100 yet.
Suggest submit to the Police also, even not achieve 100 yet.
jp 發表於 2010-9-20 21:48

不存在對貧窮和弱勢的岐視,
通洲街公園玉器市場門口就是聚集了上100人進行宗教和派飯活動,
亦因當中大部份人蓆地而睡,
對區內的環境和治安都做成破壞!

我岐視呀!我冇咁偉大去幫呢d有手有腳既社會寄生蟲!

派飯比長者就唔同..
我相信當中絕大部份人是有手有腳但唔工作既社會寄生蟲,
而且絕大部份都是美沙同既朋友....即係老同!
呢個咩陳文佑係唔係有病呀.....胡亂誇張,我地要求改善治安、派飯問題同吸毒者
佢就講到港灣附近黃賭毒都齊........搏見報搏出位都唔好咁玩我地得架
唔好掛住出名就借我地過橋啦!!!! 唔該!!!!!
昨晚見有近100人在通洲街公園/玉器市場門口聚集,
顯然是派飯前的宗教活動,
時間是晚上7:30~8:10pm.

其實他們有否觸犯非法集會呢條呢?
呢個咩陳文佑係唔係有病呀.....胡亂誇張,我地要求改善治安、派飯問題同吸毒者
佢就講到港灣附近黃賭毒都齊 ...
leolam925 發表於 2010-9-24 00:31

毒問題是存在,
是那群游手好閒的涉嫌隱君子為方便食免費飯擇地而睡的後遺症,
因為大量涉嫌隱君子聚集,
故相信毒品拆家異常活躍!

但黃和賭就未有親眼看到.

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2019-3-26 20:14 , Processed in 0.074675 second(s), 17 queries .