請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
樓主: jp

黃維德被刑事檢控, 判無罪, 但堂費自付!

我估計可能呢個講大話指鹿為馬管孽及果班牛鬼蛇神,遲d會安排保安放d外來閑雜人等入來屋苑"做野"騷擾特定業户,然后安排保安話乜都見唔到,乜都聽唔到,無見過有外來閑雜人等入過來.

用意想嚇怕,恐嚇果d特定業户不再插手及不再揭露,阻礙佢地於法團及屋苑事務,開支洗費等不當行為及黑箱作業等等.(我就自己親身經歷了,亦因此証實了傳言中之事實與謊言,亦弄清楚原來人心可以腐敗成咁!)
唉!
一句講晒, 簡直係到了無法容忍的地步了,
班人越唔想我哋揭開他們的醜行,
我就越要揭開你哋,
等住睇嘢啦!
請問警方會落案告黃維德 or JP?
sorry!  吾明! 點解要等! 點解警方吾落案告黃
警察到場,一般拉開兩邊,勸大事化小
警察到場,一般拉開兩邊,勸大事化小
小高 發表於 2009-7-16 23:14

因為POLICE咁樣唔駛做野,唔駛開CASE落簿,寫REPORT,佢地多數都係咁做,但係今次真係越黎越唔掂,~~~點算??
sorry!  吾明! 點解要等! 點解警方吾落案告黃
imac 發表於 2009-7-16 23:03

軍裝完成基本調查後是需要轉移CID調查才決定是否足夠證據起訴.
除非找律師,警方肯定話吾夠料
因為POLICE咁樣唔駛做野,唔駛開CASE落簿,寫REPORT,佢地多數都係咁做,但係今次真係越黎越唔掂,~~~點算??
acgwilliam 發表於 2009-7-16 23:16

08年9月中 : 本人被同座姓官的住戶警告不要阻礙王嘉盈, 還說我女兒年紀小 (報警處理)
08年9月下旬 : 本人的單位被投擲物件 (報警處理)
08年9月尾 : 本人在法團會議開始前在會議桌上遇襲 (涉及黃維德, 當晚有份搗亂和參與安排搗亂人士的出現時間)
08年12月尾 : 本人在L3的車輛被刑毀 (報警處理)
09年1月 : 王主席和姓官的被人貼街招尋問做了不見得光的事的報酬
09年3月 : 發生接近今次的情況, 同樣是會議尾段秘書李邦挺+委員謝蘊方等先先後後衝入會場並不斷挑釁, 不同只是黃維德在當日會議全程挑釁 (又涉及黃維德)
09年7月 : 似乎有人安排會議內外針對某些委員和委員配偶, 包括會議中李彬拉開一名委員丈夫的凳子企圖挑起事端, 會議中王主席拍臺及站起來挑釁, 會議中愛盲撐但怕受牽連的潑婦二型無故離席並在接近發生事時偷偷離開議場, 會議尾斷並無開會的秘書李邦挺+委員謝蘊方+黃維德等先先後後衝入會場並不斷挑釁, 會後黃維德在會所大堂等目標並無理纏繞他人 (又涉及黃維德)

是有預謀的集體行為!
有關單位應該予以嚴厲懲處!

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2019-7-19 08:09 , Processed in 0.068235 second(s), 16 queries .