請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: liebeist

開利冷氣漏水問題 (有圖指示解決問題方法!)

各位街坊, 我是一期的,厅房的冷气机滴水!捅过,吹过漏水孔。但是没有效果。还有滴水。漏水孔处没有水,但冷气机底部漏水。有何建议?
DZL 發表於 2009-6-16 23:21

建議:長期俾錢開你泠氣搞好佢或1次過俾錢風澤電器換左佢.
間房個冷氣水流如瀑布,
好在搵番呢個Post出黎, 岩岩搞掂........謝謝!!!
如果用個泵汽球的泵,泵了好多次都唔得咁應該點呢?會唔會係條喉有問題,因為我見到個去水孔唔識去水啊....

有如瀑布般噴出來... 唉..
我都係岩岩通完 -_-"
上星期日廳冷氣第1次漏水,即刻搵返你地d psot,真係好有用,搵到個排水口,都唔係好多塵。
整完之後而家試過1次低過25度會漏水,係未約人黎整之前,而家都唔敢開咁低。:p
上星期日廳冷氣第1次漏水,即刻搵返你地d psot,真係好有用,搵到個排水口,都唔係好多塵。
整完之後而家試過1次低過25度會漏水,係未約人黎整之前,而家都唔敢開咁低。:p
kaphoebe 發表於 2009-8-21 10:56

會漏水即係未通=.=
仲有如睇睇機背會唔會有垃圾
裝修時會掉到機背的..檔住去水=.=
我都有呢個問題, 試過, 都係咁
點解我睇吾到D相,淨系睇到兩支青蛙

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2020-6-3 18:45 , Processed in 0.119362 second(s), 15 queries .