請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
樓主: liebeist

開利冷氣漏水問題 (有圖指示解決問題方法!)

二期的美的都是差不多,但是就要開了整個外殼而已。
希望可以幫助到大家啦!
室內漏水的是不一定要換的,原因是塵埃塞住的去水的窿咋!!!
所以開一定時間,水都是沒有流到室外,所以就在室內下雨啦!
係呀!
二期美的機漏水真係煩好多, 個設計係有問題!

我都覺得係呀! 吹既感覺實在太差勁 (同埋肉眼都見到好多唔知係咪塵既物體....相度都見到) 可以既都係督下佢就好
會感覺到督督下會有暢通左既感覺的
我今早起身部機都有漏水呀....
咩係水泵...係唔係一條直管+一條軟管+一個泵.... 用黎換魚缸水果d 呀..??
泵水泡或者泵單車都得,只要可以噴到氣出黎就得, 因為想用氣迫鬆d 塵 ^^
知道...!!
邊個港灣小朋友有呢個水泡泵呀....借比姐姐用下啦...hehe ^^
16# annaa

乜妳部機都有事咩?
塞了也不奇怪哦 =.=
唉~~ 之前房嗰部有, 唸住係因為成日開, 但連一年都開唔到五次嗰部(係廳)都滴水
各位街坊, 我是一期的,厅房的冷气机滴水!捅过,吹过漏水孔。但是没有效果。还有滴水。漏水孔处没有水,但冷气机底部漏水。有何建议?

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2020-6-7 00:43 , Processed in 0.080676 second(s), 19 queries .