請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
查看: 16685|回復: 28

開利冷氣漏水問題 (有圖指示解決問題方法!)

請問是否要揭開網的位置是不是如圖上指的位置? 出水位會在左邊還是右邊?
感謝大家的幫忙!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
唔係呢到
要掀起個蓋,右手邊有個蓋上面有鏍絲,拎開佢你會見到有個洞,搵支珍珠奶茶咁粗既筒吹d 氣入去,
最好用手動既泵,泵水泡個隻~
我都找緊個洞,原來都好多朋友有這個問題
呢個位置漏多數係去水去唔到呀.
我早2日先吹完 =.=

你拉高個面蓋. unit on 燈位上小小有個用鏍絲上實的小蓋.
記得關了供電
由小蓋的左下角用電筒照下你就見到個去水口架啦
終於搵到係邊啦!!!!! 橫掂都係影埋張圖俾其他唔明既鄰居睇啦!
我搵呢個傳說中的去水口搵左兩年啦

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
liebiest,吾該你啊!!! 我找了成晚都找不到
liebiest,吾該你啊!!! 我找了成晚都找不到
小高 發表於 2009-5-21 13:56

唔使唔該! 你搵左成晚都搵唔到算好好架啦! 計埋今年我搵左第二年啦!! 昨晚先至真係搵到呢個神秘的去水口

不過建議你都係唔好吹, 我搵飲管"陰"力咁督, 因為吹左幾野, 感覺成口好似有d 塵咁 (有極大機會係個人心理作用) 但係咪都好,感覺很差勁, 我刷左幾次牙都重係有呢種感覺
其實最好去五金舖買條幼身透明膠喉去吹, 因為飲管太短喇!
唔使唔該! 你搵左成晚都搵唔到算好好架啦! 計埋今年我搵左第二年啦!! 昨晚先至真係搵到呢個神秘的去水口

不過建議你都係唔好吹, 我搵飲管"陰"力咁督, 因為吹左幾野, 感覺成口好似有d 塵咁 (有極大機會 ...
liebeist 發表於 2009-5-21 16:18

你去買個泵丫~ 用口吹好多細菌ka~
感激不盡,真係好多港街居民再生父母,協助解決冷氣機滴水問題,請受在下一拜,謝謝,謝謝!

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2020-6-3 18:35 , Processed in 0.099042 second(s), 24 queries .