請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
樓主: mhv_jf

港 灣 豪 庭 二 期 收 樓 入 伙 好 消 息

咦?又提早(口左)少少。

弊,小弟要去美國公幹添……

Re: 二期五座收樓

[quote:312a3ddcad="ericim"][quote:312a3ddcad="ericim"]以下發表純屬個人意見,因我見mhvfriends發表收樓日期一事換來極大回響,而我亦托朋友問二期收樓日子,發現並非全部老作,但不要問我那位朋友資料及職業,只因我想各業主可多些資料參考,如不準確請不要罵我,純當資料參考,NOV 20 係開始發信商場收舖,二期暫只知五座最快亦要在 DEC 15-20 後才可發信通知收樓。 :-@  :-@  :-@[/quote]

**update**二期暫只知五座最快亦要在 DEC 02-05 後才可發信通知收樓, ,如不準確請不要罵我,純當資料參考.[/quote]
小弟真的擔心恒基有陰謀論存在,她刻意將收樓日期拖至接近農曆新年,迫使部份急於在農曆新年前入伙之業主降低驗樓標準「求其」收貨,結果最大得益者便是恒基本身。

Re: 二期五座收樓

[quote="MING.CHAN"][quote="ericim"][quote="ericim"]以下發表純屬個人意見,因我見mhvfriends發表收樓日期一事換來極大回響,而我亦托朋友問二期收樓日子,發現並非全部老作,但不要問我那位朋友資料及職業,只因我想各業主可多些資料參考,如不準確請不要罵我,純當資料參考,NOV 20 係開始發信商場收舖,二期暫只知五座最快亦要在 DEC 15-20 後才可發信通知收樓。 :-@  :-@  :-@[/quote]

**update**二期暫只知五座最快亦要在 DEC 02-05 後才可發信通知收樓, ,如不準確請不要罵我,純當資料參考.[/quote]
小弟真的擔心恒基有陰謀論存在,她刻意將收樓日期拖至接近農曆新年,迫使部份急於在農曆新年前入伙之業主降低驗樓標準「求其」收貨,結果最大得益者便是恒基本身。[/quote]

我又唔係咁諗喎, 真係12月中後先收樓既話, 都費事趕啦, 過埋年先慢慢搬
小弟要佢十二月頭過去「面聖」,大概八至十日。

[quote:fa79fcc52c="mhv_jf."]Hi,你去幾多天呀!會否公幹時段踫上收樓嗎?怎麼辦呀![/quote]
mhv_jf. 兄,您的推測無錯,好可能要過(口左)農曆新年後,至可以入伙。

仲有,好似農曆一月唔好搬屋,有無入聽過呢? :-?

[quote:e99438e334="mhv_jf."]最好啦,因為過年前班裝修師傅準備收爐回鄉探親,工序通常馬虎,仲要佢地過年前完工的話,想像中出來的效果沒大滿意(都有個別例子架),如傳聞中所說12月中開始入伙,理論上執漏後,順利都已經到04年1月初段,再裝修及購置傢俬,再搬自己的東西,再收拾,一定趕唔到過年前入伙。[/quote]
I think I will move in after CNY la.....
[quote:4dcdde0000="Mei Pui"]I think I will move in after CNY la.....[/quote]

me too, but still hope to move in b4 mid-Feb :?
Of coz la.., as we start to pay the 管理費 ma....
知唔大約有幾多實用面積 ?
同您地一樣,我都係過年後,農曆二月入伙。 :-D

[quote:a72d28793f="Chun"][quote:a72d28793f="Mei Pui"]I think I will move in after CNY la.....[/quote]
me too, but still hope to move in b4 mid-Feb :?[/quote]

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2021-1-17 02:01 , Processed in 0.108252 second(s), 14 queries .