請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
樓主: mhv_jf

港 灣 豪 庭 二 期 收 樓 入 伙 好 消 息

judy, 您應該無聽錯。所以要有得賠,至少都要等到十二月尾過後。

[quote:6690b900b0="judy"]買賣合約上最遲交樓日期是十二月尾,否則要罰息.
我應該不會記錯,因聽過三個人向我解釋合約內容,
先是Lo&Lo的師爺,成份合約講
恆a重可以申請延遲架..
不過...應該唔會啦
大家向好
[quote:18dca3ccd9="mhv_jf."]如要賠償,賠償方面是按甚麼來厘定嗎??是以天數,單位大細,樓價......[/quote]

一期好似係按樓價計P+2,二期朋友請自己查下啦.

之前已經講過,唔係咁易罰佢錢架.不如諗定點裝修好過啦,日子好快就到架啦.
[quote:ca62e4404e="calanwong"][quote:ca62e4404e="mhv_jf."]如要賠償,賠償方面是按甚麼來厘定嗎??是以天數,單位大細,樓價......[/quote]

一期好似係按樓價計P+2,二期朋友請自己查下啦.

之前已經講過,唔係咁易罰佢錢架.不如諗定點裝修好過啦,日子好快就到架啦.[/quote]

2期都係日數 x 樓價 x p+2.
不過應該準時收樓既, 呢d資料就俾d 未係業主既人參考下啦, 可能第日有用呢
講到真係實會遲咁既 ??
[quote:37139544da="soso"]講到真係實會遲咁既 ??[/quote]

想當年 (hehehe 其實只係半年前既事)
一期業主又係眼見 deadline 一日一日迫近, 恆 a 又無黎聲氣咁
大家當時談論既話題同依家二期業主一模一樣  :lol:

最後, 恆 a 真係好準時好準時咁交層樓俾我地  :P
所以大家唔洗過份憂心
咁講,其實恆基都唔係咁差姐,只係做野無乜交帶。
等都等(口左)好幾個月,都唔差過幾日。

咪,處處針對恆基啦。

[quote:9e16ba945c="mhv_jf."]大家都想知,假如恆基發入伙通知信是12月30日才寄出,郵差叔叔派信到貴宅時已經是04年1月2日,是按照恆基入伙通知信上的日期來作準嗎?,還是按信封投郵日期來作準嗎?定是2期收到信當天來作準嗎?:)[/quote]

二期五座收樓

[quote:e30a3ad409="ericim"]以下發表純屬個人意見,因我見mhvfriends發表收樓日期一事換來極大回響,而我亦托朋友問二期收樓日子,發現並非全部老作,但不要問我那位朋友資料及職業,只因我想各業主可多些資料參考,如不準確請不要罵我,純當資料參考,NOV 20 係開始發信商場收舖,二期暫只知五座最快亦要在 DEC 15-20 後才可發信通知收樓。 :-@  :-@  :-@[/quote]

**update**二期暫只知五座最快亦要在 DEC 02-05 後才可發信通知收樓, ,如不準確請不要罵我,純當資料參考.
HOW about the other blocks ?

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2021-1-17 01:52 , Processed in 0.090376 second(s), 14 queries .