請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
樓主: mhv_jf

港 灣 豪 庭 二 期 收 樓 入 伙 好 消 息

mhvfriends,你好似響度搞事咁.「好消息,來自恆基内部,下星期尾開始發收樓通知入伙信呀」你老作都唔好作得咁離譜,誤導二期業主.
各位會員好, 由於本網站義工中並沒有恆a內部職員, 因而無法證明某會員的文章是否真實,
但希望各位以事實判斷真假, 如果閣下"下星期尾開始發收樓通知入伙信"2003年11月20日前,
還沒收到, 這個會員所說的就是謊言
以下為個人意見:
我相信暫時冇理由 cut 這會員的文章, 到時真的是假的, 就應採取行動
下個月即係十二月... 十二月尾至收信都叫好消息咩??? :-?
me too :<
i think i am cheated by the agent la, she told me HLD can handover before September and seldom do it in last minute wor!!!!!!

But ........................ XYZ her la. Never trust the agent.
以下發表純屬個人意見,因我見mhvfriends發表收樓日期一事換來極大回響,而我亦托朋友問二期收樓日子,發現並非全部老作,但不要問我那位朋友資料及職業,只因我想各業主可多些資料參考,如不準確請不要罵我,純當資料參考,NOV 20 係開始發信商場收舖,二期暫只知五座最快亦要在 DEC 15-20 後才可發信通知收樓。 :-@  :-@  :-@
[quote:e973ec9562="mhv_jf."]
o下,有無攪錯 :evil:  :evil: ,遲過11月30日收樓 :evil:  :evil: ,要恆基作出賠償[/quote]

As far as I know, the deadline for issuing the letters to you guys should be one month after Nov 30.
對呀, 不是要在11月31日或之前寄出信件嗎
31 Nov 2003?
Really hopeless

:P
在律師樓簽約時,合約上列明2期是於11月30日前交樓,為何遲交呀?

其實是否你們的律師解釋得不清楚呢?我記得我的律師說十一月三十日是政府批出入伙紙的期限,而不是發出收樓信的期限 :-| , 有人可以引證一下嗎?

當然我都想盡快入伙。。。
[quote:6c35f7e3c5="mhv_jf."][quote:6c35f7e3c5="andylcm"]
在律師樓簽約時,合約上列明2期是於11月30日前交樓,為何遲交呀?

其實是否你們的律師解釋得不清楚呢?我記得我的律師說十一月三十日是政府批出入伙紙的期限,而不是發出收樓信的期限 :-| , 有人可以引證一下嗎?

當然我都想盡快入伙。。。[/quote]

有無人可以番查一下恆基1及2期樓書,是否有這說明嗎 :-?  :-? ?拜託,拜託,拜託,拜託 :em04:  :em04:[/quote]

唔係嗎?呢D資料梗係唔O係樓書啦。。應該買賣合約有寫。。。今日返屋企CHECK CHECK先。。

不過如果真係可以早D收樓就好啦。。。。

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2020-12-2 20:17 , Processed in 0.094396 second(s), 14 queries .