請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
樓主: mhv_jf

港 灣 豪 庭 二 期 收 樓 入 伙 好 消 息

係想新年前入伙都唔得, 我打去問 lo & lo, 個姐姐話佢仲未收到話幾時入伙喎, 仲話應該下個月喎, 左整右整之下, 都趕唔切過年啦
話時話, 正月搬屋得唔得架 ??
soso 兄,好似正月搬屋唔好架。
[quote:a23bc75e39="Thomas Chan"]soso 兄,好似正月搬屋唔好架。[/quote]

有人話下年正月是天干沖地支

anyway, 參考一下:

http://www.shkp.com.hk/tc/tungshing/

宜搬屋日子

2004年
1月6日  1月12日  1月15日  1月18日  1月19日  2月7日  2月9日  
2月18日  2月21日  2月22日  2月26日  2月27日  3月6日  3月8日  
3月9日  3月11日  3月21日  3月23日  3月26日  3月29日  3月30日  
4月4日  4月8日  4月18日  4月20日
[quote:afa54d41a4="bungee"][quote:afa54d41a4="Thomas Chan"]soso 兄,好似正月搬屋唔好架。[/quote]
http://www.shkp.com.hk/tc/tungshing/
宜搬屋日子
2004年
2月7日  2月9日  2月18日  2月21日  2月22日  2月26日  2月27日[/quote]

呢幾日係屬於正月, 應該冇乜問題卦
咩叫 "天干沖地支 " 呀  ????

如果真係唔好, 又要等多個月啦 !!!!!!!!!
[quote:83527b59e0="soso"]咩叫 "天干沖地支 " 呀  ????

如果真係唔好, 又要等多個月啦 !!!!!!!!![/quote]

以我所知, 天干係唔會沖地支既, 最多話天干所屬既五行同地支所屬既有相勀者
出年正月既"天干地支" 係丙寅, 丙屬火寅屬木, 最多都係木生火, 冇勀呀...

隨緣啦~~~ (又吹完水  :lol:  :oops: )
Who can ask me? When can receive the letter of HLD?
相信都冇人知道幾時收到信啦!
希望您地可以於下星期內收到信啦!
[quote:d6674014af="kb"]相信都冇人知道幾時收到信啦!
希望您地可以於下星期內收到信啦![/quote]

I think you Phase 2 guys can expect the letter to arrive in one or two weeks' time.
To: mhvfriends

This is good news. I am very happy now.

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2021-1-17 02:27 , Processed in 0.081408 second(s), 14 queries .