請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
查看: 5763|回復: 14

有無殺曱甴的方法

廚房好多曱甴仔,我諗佢地係洗衣機最面聚居左。晚晚最少殺1-2隻,日光日白都會走出黎。試過用曱甴屋,無用,有無咩方法可以殺佢地?而家瞓覺會閉廚房門,好驚佢地走出廳!
雀仔街有好多對付蟻和曱甴的選擇.
me too, 日日打甲由
處理甲由慘變每晚娛樂,到底是誰做成呢?
many many many many 曱甴..... podium, B/F carpark is especially horrible.... and many dead bodies on floor and no cleaning for weeks... where should i complain?
本人新搬入港灣時,有處理超過50 隻大小強經驗。就係用煙霧彈起碼2次,將所有小強殺死。另每天用稀釋漂白水倒入廚房及厠所渠口,之後就冇哂小強la. 根據經驗,小强好多時會起渠口內生活,所以必須清潔渠。

有無殺曱甴的方法

本人新搬入港灣時,有處理超過50 隻大小強經驗。就係用煙霧彈起碼2次,將所有小強殺死。另每天用稀釋漂白水倒入廚房及厠所渠口,之後就冇哂小強la. 根據經驗,小强好多時會起渠口內生活,所以必須清潔渠。
非常同意!廚房點都要用bomb ,亦一定要稀釋漂白水倒入廚房及厠所渠口。包無小強!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

有無殺曱甴的方法

但是而家住落,用唔到bomb ,廚房咁多食具爐具。我屋企有BB。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
用bomb 先夠徹底,若有需要,先用袋封好如電器等東西,bomb 完後,再辛苦d清潔所有杯碟傢俬等東西.我覺得依個係最徹底方法,一勞永逸,係清潔辛苦d, 但可殺盡所有小強,吾駛以後驚驚.此方法幫我殺左超過五十隻手指公大的大小強,吾記得影相,好壯觀,亦好恐怖,咁大個未試過殺一袋大小強,亦未試個一間屋會有咁多隻

你見到係大定細嗰啲?
我呢兩星期都見到呀。

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2020-3-31 00:05 , Processed in 0.088393 second(s), 21 queries .