請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

港灣論壇

新用戶註冊
搜索
樓主: jp

黃維德被刑事檢控, 判無罪, 但堂費自付!

係咪响南裁判署過堂呢?

D廢人响二奶網老作死撐!真係笑死人迫爆大酒店!
用埋D化身化名姦爸奸媽又00死咁又官,真名都唔敢出响樹作呀作!
一睇寫野手法就知係邊個化身啦!
現在無野嗡就老屈JP又左又左政黨埋堆............
好心佢地啦,自已無本事做生意賺大錢就以為人人都好似佢咁諗!
之前唔係作JP揾法團錢咩?唔作呢樣哪?
呢單刑事乜唔係檢控JP咩?唔提哪?
大家記唔記得10個座頭涼颼颼要換冷氣呀?
數就開齊勒,但俾人巡查時踢爆一座搬二座、二座搬一座咁對調乍喎!
又係有人包庇事事保密無得查單呢,俾D籍口出黎現在不了了之呢!

呢班人又有揾食既,又有揸權既,仲加埋D無名無姓打手..........
二奶網就係要發揮呢個用途勒!
話時話勒,真野就唔怕人告誹謗!
係老作先要遮遮掩掩又姦爸奸媽又00死咁又死官麻!
一個衰比海關,一個衰比警察
自己都顧唔掂,重話幫街坊做嘢?
我呸!

我仲記得"誠信破產"這句狗吠聲!
大家記唔記得10個座頭涼颼颼要換冷氣呀?
數就開齊勒,但俾人巡查時踢爆一座搬二座、二座搬一座咁對調乍喎!
又係有人包庇事事保密無得查單呢,俾D籍口出黎現在不了了之呢!

michelle 發表於 2009-11-23 00:31

想問是甚麼事?
最新消息:

疑犯黃維德將會於2010年1月15日接受刑事起訴的審判!

jp 發表於 2009-11-21 10:56

到時港灣太"王"太后的聖旨一到

會唔會要封庭, 和要馬上放人呢?
想問是甚麼事?
Good Coffee 發表於 2009-11-24 13:51

今日好攰,連鬧人都無乜氣力,明日先再講呢單野!
今日好攰,連鬧人都無乜氣力,明日先再講呢單野!
michelle 發表於 2009-11-25 00:06

我亦略知一二,
外出換台新的2匹機連拆連安裝大概$7~8,000(包括室內機, 室外散熱機組和8~10米長的喉管);
但港灣淨換室外散熱機組(不包括室內機和中間的喉管)也會高至9,000水平,
今年春夏之間第10座的大堂持續高溫,
有說是大堂冷氣機組壞掉需要更換,
在部份委員們毫不知情的一段近2個月的"報價"過程後順利以高價在管委會被議決進行更換.
但有業戶當時並不相信冷氣機真的壞掉,
並在高溫時看過該大堂的冷氣機組,
就在大堂冷氣回服正常並獲得維修完成的訊息後,
該業戶和幾名委員到場視察發現並無新的室外散熱機組出現(只曾出現實外機調位和以粗糙的手筆的更改冷氣機的編號!)而大堂冷氣又的確已回服正常!

委員於是提出質詢,
結果有人回應話該"回服正常"是因為體恤大堂高溫而議決後訂購需時,
故動用"備用/臨時"機組暫時保持大堂溫度!

又一件一出聲就變成羅生門+審死官事件!
我亦略知一二,
外出換台新的2匹機連拆連安裝大概$7~8,000(包括室內機, 室外散熱機組和8~10米長的喉管);
但港灣淨換室外散熱機組(不包括室內機和中間的喉管)也會高至9,000水平,
今年春夏之間第10座的大堂持續高 ...
jp 發表於 2009-11-25 07:21

咁筆錢又花了去那兒?

管業的責任何在?
咁筆錢又花了去那兒?
管業的責任何在?
Good Coffee 發表於 2009-11-25 07:32

無進一步收到解釋,
好像是最後有人更換了新機上去.

Archiver|手機版|小黑屋|港灣論壇  

GMT+8, 2019-10-20 08:31 , Processed in 0.080326 second(s), 14 queries .